duminică, 20 martie 2011

Intuitia feminina.


  • Ce este ea? Este o presimţire negativă sau pozitiva, care in cele din urmă se dovedeşte a fi justificată. Intuiţia e o voce interioară care-ţi spune : "Nu face asta!" ; " Fii convinsa ca asta se intampla! " ; " Mai mult ca sigur ca te minte! " ; " Mai mult ca sigur asta nu se va mai intampla! " ETC . O ai doar atunci cand e vorba de tine , cand e vorba de un lucru ce are legatura cu tine. E o modalitatea a ta de a percepe anumite situatii, anumite lucruri in diverse situatii, o modalitate care tinde, mai mult sau mai putin, spre adevar. Si cum spunea o veche si buna prietena. " Prea putine o au. "
Poate unii/unele care imi vor citii postarea nu vor fi de acord sau pur si simplu nu au nici un motiv sa creada asa ceva, din diferite motive. Stiti cum e " Omul pana nu vede cu ochii lui sau pana nu simte pe pielea lui nu crede si punct. " Avand posibilitatea, intr-o masura mai mare sau mai mica, sa gandeasca logic si rational, omul se bazeaza doar pe aceste abilitati intelectuale pentru a-si rezolva problemele de zi cu zi. Dar este oare necesar doar atat?
Intuitia apare de nicaieri si tot asa cum a venit poate sa si dispara daca nu stii ca te autoeduci. In orice caz, nu te baza niciodata exclusiv pe intuitie, chiar daca uneori pare atat de convingatoare. Ratiunea ne ajuta intotdeauna sa luam decizii corecte, pe baza unor motive si a unor rationamente logice. Increde-te in instinctele tale, dar, in acelasi timp, informeaza-te si bazeaza-te pe date certe.


Intuiţia feminină pe zodii

Se spune că al şaselea simţ este intuiţia, care la femei este foarte dezvoltată. Pe locul întâi sunt semnele de Apă. Să încerci să le duci de nas este şi inutil şi imprudent. O să se prindă imediat şi nici n-o să ţi-o ierte. Racii sunt iarăşi foarte intuitivi, datorită sensibilităţii care le permite să se „pună” cu uşurinţă în pielea celorlalţi. Cât despre Peşti, ar fi posibil să resimtă evenimentele chiar mai intens decât înşişi protagoniştii lor.

7 comentarii:

  1. Şi fecioarele :D?
    Felicitări pentru postare!
    Sunt de acord cu tine , intuiţia feminină nu dă greş niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  2. E atat de real, sau poate e doar abstract. Stiu ce e aia intuitie, desi nu e feminina. Doar ca niciodata n'am tinut cont de ea.. Niciodata nu am luat o decizie atat de mareata cu care sa ma mandresc. Pur si simplu, nu stiu sa aleg. Si nu cred ca are de'a'face cu zodia. Personalitatea e devina. Si se contureaza greu, si de obicei din greseli.

    PS: Adevarul doare.

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pt postare!
    intuitia feminina nu ne dezamageste niciodata.Sund de aceasi parere si cu bogdaN degeaba avem intuitie daca nu avem personalitate si asta nu tine cont de zodi sau mai stiu eu ce,tine cont de tn.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, desi deseori intuitia este cea care ne salveaza pielea, cred eu.
    Fara sa te superi, cred ca ai o greseala mica in text. Ai uitat un "i", gasesc eu, in cunostintele mele mediocre.
    "Fi convinsa ca asta se intampla!"
    http://diacritica.wordpress.com/2009/08/19/sa-nu-fii-sau-sa-nu-fi/


    Imi place foarte mult acest concept: "Intuitia apare de nicaieri si tot asa cum a venit poate sa si dispara daca nu stii ca te autoeduci.". Are sens, felicitarile mele.


    Liniste mintii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru ca m-ai iluminat :"> !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca nu a fost ironie.
    Cu placere.


    Liniste gandului, pace sufletului!

    RăspundețiȘtergere
  7. Normal ca nu a fost ironie :).

    La fel !

    RăspundețiȘtergere