marți, 15 martie 2011

Ganduri ...

" Ceea ce am mai bun in mine datoresc suferintei; dar si ceea ce am pierdut  in viata nu mai putin ei datoreste. Din acest motiv suferinta nu poate fi nici blestemata, dar nici iubita."
Acestea sunt vorbele marelui filozof Emil Cioran , vorbe care m-au pus pe ganduri si care mi-au aratat o noua viziune asupra vietii.
  • De ce suferim? Pentru ca trebuie! 
  • Dar de ce trebuie? Pentru a ne forma ca oameni si a avea o anumita experienta de viata. 
  • Dar daca suferi poti afirma ca ai o anumita experienta de viata? Da, pentru ca numai in momente de cumpana te formezi ca om si realizezi ce trebuie sa faci cu viata ta pe viitor.
  • Un om daca sufera poate fi vreodata fericit? Poate, doar in momentul in care stie cum sa-si organizeze viata, stie sa lase la o parte trecutul sumbru si care stie sa porneasca pe un drum mai bun.
  • Am vazut oameni care sufera mai mult din cauza iubirii. De ce? Vezi tu, cand ai sa cresti ai sa inveti pe pielea ta ca iubirea are mai multe aspecte. Si pozitive, dar si negative.
  • De ce? Este mult de povestit, dar cea mai simpla explicatie pe care ti-o pot da in acest moment este ca suferinta apare intr-un cuplu atunci cand intervin anumiti factori fie interni, fie externi.
  • Cum adica factori externi si factori interni? Pai ori sunt cei doi de vina, nu se mai inteleg, ori persoanele din jurul lor au o anumita influenta negativa asupra lor sau asupra unuia si de aici apar certurile si toate celelalte lucruri care nu ar trebui sa se intample, dar din nefericire se intampla.
  • Tu ai suferit pana acum? Este cumva vreo intrebare capcana? Nu stiu ce sa-ti raspund, probabil. Dar nu cred ca am cunoscut in adevaratul sens al cuvantului ce inseamna adevarata suferinta si nici nu vreau sa descopar prea curand.
  • Ar fi oare mai bine daca nu ar mai exista suferinta? Cand iti mai trece asta prin minte, gandeste-te in felul urmator. "Ar fi mai bine daca nu am mai muri?"
  • Pai cum sa nu? Am fi nemuritori. Si ce ai face daca ai fi nemuritor? Dar asta iti voi explica eu alta data. 

But there is suffering in life, and there are defeats. No one can avoid them. But it’s better to lose some of the battles in the struggles for your dreams than to be defeated without ever knowing what you’re fighting for. - Paulo Coelho

2 comentarii:

  1. E atat de adevarat ceea ce am citit acolo. Chiar prea adevarat, incat se simte o "nuanta" de tristete.. Poate la unii mult mai bine conturata, din pacate..
    Era un vers care mi'a venit in minte acum "daca viata'i cruda o pun pe gratar", asta ar trebui sa facem intotdeauna, >nu s'o punem pe gratar< sa ne amuzam de situatia in care ne aflam, oricat de greu ar fi, si oricat de ciudat ar parea.
    Deja e prea lung commentul asta, asa ca o sa mai zic un singur lucru:

    Keep u're head up!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte adevarat ce ai scris.Suferinta si-o face si omul cu mana lui..asa suntem noi oamenii suntem facuti sa si suferim sa trecem prin toate starile posibile.

    RăspundețiȘtergere